Brett C's Recepten

I love cooking. Een selectie van hoofdgerechten, voorgerechten, tips en lekkere eten die ik heb gemaakt,
Plus 4 recept video's geproduceerd in 2010 Bitesize een minimalistische benadering van een kookprogramma.
eet smakelijk....


Luxe zeevruchtensalade entrée. voor 5 personen

Ingrediënten:

  • 10 poten van premium sneeuwkrab surimi
  • Het vlees en de sappen van een kreeft van 300 gram
  • 100 gram Noordzeegarnalen
  • 15 middelgrote schoolgarnalen
  • 25 gram foreleieren
  • 2 avocado's
  • 2 eetlepel azijn
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Klein bosje dille
  • Sap van 1 citroen
  • 2 eetlepels Tomatensaus
  • 1 eetlepel Worchestershire-saus
  • ½ theelepel gekraakte zwarte peper

Voorbereiding:

Pel garnalen en leg ze apart. Haal het vlees uit de kreeft; bewaar de sappen, de eieren en het groen voor de Zeevruchtensaus.

Tip: vries de kreeftenschalen in voor een kreeftenbouillon.
Tip: bewaar garnalenschalen voor bouillon of voor het maken van ovenfrites van garnalen.

Zeevruchtensaus: meng de mayonaise - tomatensaus - worchestershiresaus - citroensap - Kreeftensap - een scheutje peper en opzij gelegd ...

Snijd de avocado in plakjes en meng met azijn, olijfolie en gekraakte peper en leg apart.

Stel de salade samen:

Maak een bedje van rucola en plaats een flinke klodder avocado in het midden. Plaats nu de zeevruchtensurimi, het gesneden kreeftvlees en de schoolgarnalen en bestrooi met de Noordzeegarnalen en de fijngesneden dille… voeg tenslotte een theelepel of meer foreleieren toe en serveer.


Pulpo octopus tentakel risotto. voor 2 personen

Ingredienten:

  • 350 gram pulpo octopus tentakel
  • 1 cup risotto rice
  • 1 middelgrote uien fijngehakt
  • 4 teentjes knoflook fijngehakt
  • 125 gram geraspte oude kaas
  • 100 gram botter
  • 3 el verse tijm en rozemarijn
  • 2 el Olijfolie
  • 1/4 kippenbouillonblokje
  • 1/2 theelepel gebarsten zwarte peper

Methode:

Volg de afbeeldingen in de diavoorstelling ...
Serveer met asperges uit de magnetron


3 fish in a tent Thai style. voor 2 personen

Ingredienten:

  • 200 gram zalm
  • 150 gram zee wolf
  • 6 gepelde tijgergarnalen maat16/20
  • 2 klein rood uien fijngehakt
  • 6 teentjes knoflook fijngehakt
  • 1 limoen zowel sap als geraspte schil
  • 5 limoenblaadjes
  • Halve rode paprika
  • citroengras
  • duim van gember
  • buk choy
  • 1 el kokosnootolie
  • 1 el sesamolie
  • 2 el oyster sauce
  • knoflook, rode ui en paprika powder
  • Aluminium foil for the tent

Methode:

Volg de afbeeldingen in de diavoorstelling ... snijd de dingen in feite in stukken en leg ze in de folie, wikkel ze in en kook ze in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 25 minuten. serveer met bruine rijstnoedels and love.


Geep met citroen en dille. voor 2 personen

Ingredienten:

  • 375 gram geep, omvatten de viskuit
  • 1 fijngesneden citroen
  • klein bosje dille
  • klein bosje peterselie
  • 10 gram botter
  • 2 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Methode:

Volg de afbeeldingen in de diavoorstelling ...
Serveer met tabouleh, avocado en gestoomde paksoi, oester & enokitake paddenstoelen.


Chilli Prawn & Octopus met basmatirijst. voor 2 personen

Ingredienten:

  • 350 gram pulpo octopus tentakel
  • 10 gepelde tijgergarnalen maat16/20
  • 1 middelgrote rooduien 
  • 8 teentjes knoflook dun gesneden
  • 2 verse chilipepers dun gesneden
  • een duim gember dun gesneden
  • 2 bosui
  • 1 el kokosnootolie
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el sesamolie
  • el geconcentreerde cocoscreme
  • limoenschil
  • 1/4 kippenbouillonblokje
  • 1/2 theelepel gebarsten zwarte peper

Methode:

Volg de afbeeldingen in de diavoorstelling ...
Serveer met avocado en gestoomde paksoi en paddenstoelen.


Brett's eerste oven gebakken pizza

Ingredienten:

  • zelfgemaakte pizza/brooddeeg
  • knoflook/olijfolie, tijm, rozemarijn boter
  • een selectie van toppings: bestrooid met ansjovis - tomaat - rode ui - bosui - olijven - kappertjes - geitenkaas - geraspte oude kaas - gekraakte zwarte peper of wat je maar wilt.

Methode:

Volg de afbeeldingen in de diavoorstelling ...

Leg bakpapier op de ovenplaat en licht in met olie. verdeel vervolgens het deeg gelijkmatig over de bakplaat en leg vervolgens dunne plakjes kaas rond de randen en vouw het deeg over de kaas, bedek vervolgens de pizzabodem met de kruidenboter.

Nu het leuke gedeelte, strooi al je verschillende toppings over het deeg.
Verwarm de oven voor op de hoogst mogelijke temperatuur, ongeveer 250c.
Plaats de pizza in de oven en bak 20 tot 25 minuten of tot de korst er goudbruin uitziet,,,,
serves 4.


Overgebleven kreeft/garnalenbouillon wontonsoep

Ingredienten:

  • Kreeft en garnalenschelpen

  • 1,5 liter water
  • 8 teentjes knoflook dun gesneden
  • 2 verse chilipepers dun gesneden
  • 2 duimen gember dun gesneden
  • rode ui
  • el uien poeder
  • el knoflook poeder
  • 1 pakje wontons 12 stuks
  • 9 gepelde tijgergarnalen
  • paksoi
  • tomaat
  • komkommer
  • bosui
  • paddestoelen

2 kilo zalmfilet klaarmaken voor de vriezer

Methode:
Volg de afbeeldingen in de diavoorstelling ...

Ik verdeel de zalmfilet in drie delen.
del 1 en 3 zijn de vette stukken boven en onder, goede om te koken, het middelste gedeelte voor sushi en sashimi.

Zak ze in en vries ze in. Perfecte porties om later voor het avondeten te ontdooien. Ontdooi altijd in de koelkast.
Tip voor het snijden van sashimi, snijd deze als deze nog licht bevroren is.


Landrellec zeevruchten foto's... just for fun

Omschrijving:
We groeven onze eigen vongole, spoelden ze met een beetje melkachtig water en kookten ze gewoon in een beetje olie, een scheutje witte wijn, zout en peper. Wat een traktatie!

We hebben onze eigen versies gemaakt van fruit de mare, zeevruchten afkomstig van de lokale viszuiveringsplaats 100 meter verderop ... krabscharen, kreeft, schoolgarnalen, wulken, superverse oesters enzo.

En kreeg de meest verbazingwekkende kilo sint-jakobsschelpen van een lokale visser. Landellec is een paradijs voor liefhebbers van zeevruchten.


Brett's Rollen Recepten

I love cooking. Ik kook hier 7 dagen per week thuis en ontdekte dat bij veel maaltijden die ik kook, de ingrediënten in een soort broodje moeten worden opgerold. Denk aan gevulde varkensrollade - nori sushi - spinazie taartrol - restjesrol, of gerookte zalm & avocado turks wrap - knoflook en geitenkaas gevuld gehaktbrood - fish pie roll - blauwe kaas gevulde kip roulade enz. alles is opgerold ... gemakkelijk te portioneren, gemakkelijk te doen en gemakkelijk te eten en te genieten ...


Vistaartrol

Ingredienten:

  • 5 bladerdeegvellen
  • 2 plakjes jong belegen kaas op maat gesneden
  • 8 krabbenstokken
  • 200 gram verse zalm
  • 200 gram verse Atlantische zeewolf
  • 30 gram blik ansjovis in olie
  • 3 el mayonaise
  • klein bosje grof gesneden dille
  • 1/2 theelepel gebarsten zwarte peper
  • Optionele extra's; el cappers - Noord-Hollandse garnalen -
    een blikje kabeljauwlever - vervang jong beleden kaas door camembertkaas - 1 losgeklopte eieren

Methode:

Volg de afbeeldingen in de diavoorstelling ...

Plak het deeg aan elkaar om een smetteloos vel te maken en plaats de ingrediënten in de volgende volgorde: eerst de kaas - dan krabsticks - gevolgd door zalm en zeewolf - mayonaise en ansjovis - dille - en weer kaas.
Rol nu alle ingrediënten op in het bladerdeeg, dicht alle randen zo goed mogelijk af. Je hebt nu je Fish Pie Roll klaar voor de oven.
Leg de Fish Pie Roll op bakpapier en bak in een voorverwarmde oven ongeveer 60 minuten @ 200c of tot ze goudbruin zijn.

Serveer met greens naar keuze en avocado-guacamole plus een schijfje citroen


Varkenshaasjes rollade gevuld met pepper paté, knoflook & geitenkaas

Ingredienten:

  • 2 varkenshaasjes (circa 500 gram)
  • 200 gram varkens of kippenlever pepper paté
  • 150 gram jonge geitenkaas
  • 100 gram geraspte oude kaas
  • 12 uitslag vezelig spek
  • anderhalf hele knoflookbollen
  • klein bosje grof gesneden dille
  • 1 grote witte ui
  • 1 fijngesneden bosui
  • 1/2 theelepel gebarsten zwarte peper
  • 1/4 theelepel hete gerookte paprikapoeder
  • 750 gram aardappelen

Methode:

Volg de afbeeldingen in de diavoorstelling ...
Serveer met gebakken aardappelen, babybroccoli, champignons en uienjam


Spinazie Taartrol

Ingredienten:

  • 750 gram bevroren spinazieblokjes
  • een pakje blaadjes filo bladerdeeg
  • 2 middelgrote uien fijngehakt
  • 8 teentjes knoflook fijngehakt
  • 100 gram jonge geitenkaas
  • 125 gram geraspte oude kaas
  • 2 middelgrote eieren
  • 3 el verse tijm en rozemarijn
  • Olijfolie
  • 1/4 kippenbouillonblokje
  • 1/2 theelepel gebarsten zwarte peper

Methode:

Volg de afbeeldingen in de diavoorstelling ...
Serveer met champignons, bosui en een tomatensalade


Restjes uit de vriezer rol

Methode en ingredienten:

Het zou niet moeten werken maar deze combinatie van restjes was heerlijk. maisbeignets, octopus risotto, varkensschnitzel, ketjap geroosterde kip, roerbak noedels en een half kopje geraspte oude kaas
Leg het bladerdeeg, vul het met de gesneden restjes en rol het op, draai de rol om, leg op ovenpapier en prik de bovenkant in, bak in een voorverwarmde oven van 190c voor 1 uur.


Bite Size interactieve koken pilot 2010: 4 x 90 seconden video recepten

I love cooking. 4 recept video's geproduceerd in 2010 ... een minimalistische benadering van een kookprogramma, eet smakelijk....
Speciale dank aan het BITESIZE Pilot Production Team: fotografie Jeroen Niezen - stylist Ulrika Gustafsson - schrijver, chef & handmodel Ingmar Niezen - voice-over, script editor Jereldine Cabot - voice-over Michiel Eijsbouts - themamuziek Colin (Polly) Newham. - Oester Brinadabella recipe Peta Bower